Izdelkov -

Koda: SE1091230

MICRO-WASH Krpa iz mikrovlaken, rumena

Dodatki in pripomočki

Cena:
15,75 €
  • Kakovostna krpa iz mikrovlaken za učinkovito in zelo hitro odstranjevanje močne in grobe umazanije (npr. na platiščih), format 39 x 39 cm.
  • Posebej priporočljiva za uporabo na velikih površinah, kot so dno ali pokrov platišča.
  • Pralna v pralnem stroju do 60°.
  • Ultrazvočno rezani robovi, zato je uporaba varna tudi za občutljive lakirane površine.

Ta kakovostnakrpa iz grobih mikrovlaken je namenjena učinkovitemu in zelo hitremu čiščenju platišč, ki v kombinaciji s koncentratom za čiščenje platišč Wheel enostavno odstranjuje tudi grobo ali globoko umazanijo. Priporočljiva je uporaba na velikih, ravnih površinah, kot sta dno ali pokrov platišča, pri čemer se zaradi zelo velike vpojnosti čas za čiščenje platišč v primerjavi z običajnim čiščenjem zelo skrajša.

p>Kakovostna tkanina iz mikrovlaken iz 70 % poliestra in 30 % poliamida in velikostjo mikrovlaken manj kot 0.02 denier zagotavlja rezultate »state-of-the-art« in najvišjo vpojnost. Kljub visoki kakovosti posebej za uporabo na občutljivih površinah (platišča z visokim sijajem) je vedno možno tudi pranje v pralnem stoju do 60°. Pred uporabo odstranite prišito etiketo z navodili za pranje.

Krpe iz mikrovlaken se lahko zelo razlikujejo po kakovosti. Sledi nekaj nasvetov za lažje razlikovanje kakovostnih krp od poceni serijskih izdelkov.

a) Kakovost mikrovlaken

Cenene krpe imajo večinoma nedeljena (nerazcepljena) mikrovlakna, saj je postopek za cepljenje zelo zapleten in zato tudi drag. Kakovostne krpe lahko vpijejo 7- do 8-kratno količino tekočine lastne teže, saj imajo razcepljena vlakna ter s tem tudi večjo površino za vpijanje.

b) Velikost mikrovlaken

Vlakna cenenih krp so vedno debelejša (do 0.5 denier ali več, kar ustreza debelini normalnega poliestrskega vlakna). Luksuzne krpe pa imajo »prava« mikrovlakna od 0.01 do 0.02 denier. Več kot je mikrovlaken v tkanini, boljši so rezultati pri uporabi krpe.

c) Tkanina iz mikrovlaken

Cenen krpe so večinoma iz 100 % poliestra ali pa imajo samo majhen delež poliamida, saj je poliamid dražji od poliestra. S tem pa je tudi vpojnost manjša. Mešana tkanina iz 80 % poliestra in 20 % poliamida je danes kakovostni standard, luksuzna 70/30-mešanica pa je boljša in vpije več tekočine. Tudi tukaj ima kakovost svojo ceno.

d) Robovi

Za uporabo na avtomobilskih lakih so primerne samo krpe iz mikrovlaken brez robov (šivov), z odstranjenimi robovi ali robovi iz svile. Pri krpah iz mikrovlaken s šivanim robom tvegate praske na laku in/ali lise.