Izdelkov -

Koda: SE1091210

MICRO POLISH Krpa za poliranje iz mikrovlaken, svetlo modra

Poliranje laka in nega

Izdelek trenutno ni zalogi.
Obvestite me ko bo izdelek zopet na voljo.
Cena:
15,75 €
  • Kakovostna, zelo učinkovita krpa iz mikrovlaken, format 40x40 cm.
  • Zagotavlja odličen in brezhiben zaključek z voskom.
  • Pralna v pralnem stroju do 60°.
  • Brez robov, zaradi tega povsem varna za lakirane površine.

Ta kakovostna, zelo učinkovita krpa iz mikrovlaken omogoča, da z lahkoto dosežete odličen, brezhiben zaključek z voskom oziroma sijaj. Ima točno takšno kakovost, kot krpe za čiščenje občutljivih leč v optični industriji. Razlika v primerjavi z običajnimi krpami iz mikrovlaken je v posameznih mikrovlaknih, ki nimajo ostrih robov, ampak zaokrožene. Tako krpa iz mikrovlaken ne čisti (ker bi drugače odstranila vosek), ampak polira površino ter tako odstranjuje maščobo in ostalo umazanijo. (Zelo primerna je tudi za odstranjevanje prstnih odtisov brez tekočine.)

Kakovostna tkanina iz mikrovlaken iz 70 % poliestra in 30 % poliamida in velikostjo mikrovlaken manj kot 0.02 denier zagotavlja rezultate »state-of-the-art« in najvišjo vpojnost. Krpa ima cik-cak rez brez robov in se zato lahko varno uporablja na površinah, ki so zelo občutljive na praske.

Krpe iz mikrovlaken se lahko zelo razlikujejo po kakovosti. Sledi nekaj nasvetov za lažje razlikovanje kakovostnih krp od poceni serijskih izdelkov.

a) Kakovost mikrovlaken

Cenene krpe imajo večinoma nedeljena (nerazcepljena) mikrovlakna, saj je postopek za cepljenje zelo zapleten in zato tudi drag. Kakovostne krpe lahko vpijejo 7- do 8-kratno količino tekočine lastne teže, saj imajo razcepljena vlakna ter s tem tudi večjo površino za vpijanje.

b) Velikost mikrovlaken

Vlakna cenenih krp so vedno debelejša (do 0.5 denier ali več, kar ustreza debelini normalnega poliestrskega vlakna). Luksuzne krpe pa imajo »prava« mikrovlakna od 0.01 do 0.02 denier. Več kot je mikrovlaken v tkanini, boljši so rezultati pri uporabi krpe.

c) Tkanina iz mikrovlaken

Cenen krpe so večinoma iz 100 % poliestra ali pa imajo samo majhen delež poliamida, saj je poliamid dražji od poliestra. S tem pa je tudi vpojnost manjša. Mešana tkanina iz 80 % poliestra in 20 % poliamida je danes kakovostni standard, luksuzna 70/30-mešanica pa je boljša in vpije več tekočine. Tudi tukaj ima kakovost svojo ceno.

d) Robovi

Za uporabo na avtomobilskih lakih so primerne samo krpe iz mikrovlaken brez robov (šivov), z odstranjenimi robovi ali robovi iz svile. Pri krpah iz mikrovlaken s šivanim robom tvegate praske na laku in/ali lise.