Izdelkov -

Koda: SE1091250

MICRO ABSORB Krpa iz mikrovlaken za poliranje, rožnata

Poliranje laka in nega

Cena:
15,75 €
  • Kakovostna, zelo učinkovita univerzalna krpa iz mikrovlaken, format 36 x 40 cm.
  • Izjemen ‘multipraktikt ‘ za različne dele v vozilu.
  • Pralna v pralnem stroju do 60°.
  • Ultrazvočno rezani robovi, zato je uporaba varna tudi za občutljive lakirane površine.

Ta kakovostna krpa iz mikrovlaken omogoča odličen zaključek različnih površin na vašem vozilu. Razlika v primerjavi z običajnimi krpami iz mikrovlaken je v posameznih mikrovlaknih, ki nimajo ostrih robov, ampak zaokrožene. Tako krpa iz mikrovlaken površino čisti in polira ter odstranjuje maščobo in ostale nepotrebne ostanke.

p>Kakovostna tkanina iz mikrovlaken iz 70 % poliestra in 30 % poliamida in velikostjo mikrovlaken manj kot 0.02 denier zagotavlja rezultate »state-of-the-art« in najvišjo vpojnost.
Ultrazvočno rezani robovi, zato je uporaba varna tudi na občutljivih lakiranih površinah.

Krpe iz mikrovlaken se lahko zelo razlikujejo po kakovosti. Sledi nekaj nasvetov za lažje razlikovanje kakovostnih krp od poceni serijskih izdelkov.

a) Kakovost mikrovlaken

Cenene krpe imajo večinoma nedeljena (nerazcepljena) mikrovlakna, saj je postopek za cepljenje zelo zapleten in zato tudi drag. Kakovostne krpe lahko vpijejo 7- do 8-kratno količino tekočine lastne teže, saj imajo razcepljena vlakna ter s tem tudi večjo površino za vpijanje.

b) Velikost mikrovlaken

Vlakna cenenih krp so vedno debelejša (do 0.5 denier ali več, kar ustreza debelini normalnega poliestrskega vlakna). Luksuzne krpe pa imajo »prava« mikrovlakna od 0.01 do 0.02 denier. Več kot je mikrovlaken v tkanini, boljši so rezultati pri uporabi krpe.

c) Tkanina iz mikrovlaken

Cenen krpe so večinoma iz 100 % poliestra ali pa imajo samo majhen delež poliamida, saj je poliamid dražji od poliestra. S tem pa je tudi vpojnost manjša. Mešana tkanina iz 80 % poliestra in 20 % poliamida je danes kakovostni standard, luksuzna 70/30-mešanica pa je boljša in vpije več tekočine. Tudi tukaj ima kakovost svojo ceno.

d) Robovi

Za uporabo na avtomobilskih lakih so primerne samo krpe iz mikrovlaken brez robov (šivov), z odstranjenimi robovi ali robovi iz svile. Pri krpah iz mikrovlaken s šivanim robom tvegate praske na laku in/ali lise.