Izdelkov -

Koda: SE1091260

DUO-KOMPLET MICRO-GLASS, krpi za čiščenje šip

Dodatki in pripomočki

Cena:
19,95 €
  • Kakovostni, zelo učinkoviti krpi iz mikrovlaken, format 45x40cm & 60x45cm.
  • Za brezhibno, učinkovito in zelo hitro čiščenje šip in ogledal.
  • Zelo stabilni in trpežni.
  • Pralni v pralnem stroju do 60°.
  • Brez robov in tako povsem varni za šipe.

Swissvax Micro-Glass krpa je narejena posebej za čistilo za steklo Crystal, za zelo hitro in odlično čiščenje šip in ogledal. Odličen rezultat dosežete v kombinaciji s čistilom Crystal, pri čemer na površini ostanejo tako imenovane mikro-kapljice. Zaradi strukture vlaken krpe Micro-Glass te kapljice vidno izhlapijo ter za seboj pustijo prozorno površino povsem brez lis. Čistilo Crystal je priporočljivo porazdeliti z majhno krpo ter ga na koncu obrisati z večjo.

Ta kakovostna, zelo učinkovita krpa iz mikrovlaken na šipah in ogledalih omogoča odličen in brezhiben zaključek. Razlika v primerjavi z običajnimi krpami iz mikrovlaken je v posameznih mikrovlaknih, ki nimajo ostrih robov ampak zaokrožene. Tako krpa iz mikrovlaken čisti in s površine odstranjuje maščobo in ostalo umazanijo. (Zelo primerna je tudi za odstranjevanje prstnih odtisov brez tekočine.) .

p>Kakovostna tkanina iz mikrovlaken iz 70 % poliestra in 30 % poliamida in velikostjo mikrovlaken manj kot 0.02 denier zagotavlja rezultate »state-of-the-art« in najvišjo vpojnost.
Krpa ima brezšivne robove in se zato lahko povsem varno uporablja na vseh steklenih površinah.p>Krpe iz mikrovlaken se lahko zelo razlikujejo po kakovosti. Sledi nekaj nasvetov za lažje razlikovanje kakovostnih krp od poceni serijskih izdelkov.a) Kakovost mikrovlaken

Cenene krpe imajo večinoma nedeljena (nerazcepljena) mikrovlakna, saj je postopek za cepljenje zelo zapleten in zato tudi drag. Kakovostne krpe lahko vpijejo 7- do 8-kratno količino tekočine lastne teže, saj imajo razcepljena vlakna ter s tem tudi večjo površino za vpijanje.

b) Velikost mikrovlaken

Vlakna cenenih krp so vedno debelejša (do 0.5 denier ali več, kar ustreza debelini normalnega poliestrskega vlakna). Luksuzne krpe pa imajo »prava« mikrovlakna od 0.01 do 0.02 denier. Več kot je mikrovlaken v tkanini, boljši so rezultati pri uporabi krpe.

c) Tkanina iz mikrovlaken

Cenen krpe so večinoma iz 100 % poliestra ali pa imajo samo majhen delež poliamida, saj je poliamid dražji od poliestra. S tem pa je tudi vpojnost manjša. Mešana tkanina iz 80 % poliestra in 20 % poliamida je danes kakovostni standard, luksuzna 70/30-mešanica pa je boljša in vpije več tekočine. Tudi tukaj ima kakovost svojo ceno.

d) Robovi

Za uporabo na avtomobilskih lakih so primerne samo krpe iz mikrovlaken brez robov (šivov), z odstranjenimi robovi ali robovi iz svile. Pri krpah iz mikrovlaken s šivanim robom tvegate praske na laku in/ali lise.